• Home
  •  » Tuin
  •  » Groentjes kweken is kinderspel

AVEVE Brustem leert kinderen groenten kweken 

"Wat je zelf kweekt, smaakt dubbel zo lekker!" Dat is ons motto bij AVEVE Brustem.

Kris Marguillier: "Kinderen leren groenten vaak pas kennen als ze op hun bord liggen en dat valt niet altijd even goed in de smaak. Ik ben ervan overtuigd dat ze meer en liever groentjes eten wanneer ze die zelf gekweekt hebben. Daarom hebben we het initiatief genomen om kinderen al van jongsaf te leren hoe je lekkere groentjes kan kweken in je eigen (mini-)moestuin.

Niet alle ouders hebben een (moes)tuin. Daarom hebben we alle lagere scholen van Groot Sint-Truiden de mogelijkheid gegeven om te starten met een moestuinproject. Met de steun van het stadsbestuur hebben we dit scholenproject opgestart. 11 lagere scholen in Sint-Truiden hebben van ons een volledig moestuinpakket gekregen: een luxe moestuinbak van 1 m², potgrond, een setje gereedschappen, meststoffen, een setje groentenzade én een educatief boek voor de leerkrachten.

De interesse van de scholen was veel groter dan we verwacht hadden. Daarom is nu al beslist dat de scholen, die dit jaar niet aan de beurt konden komen, volgend jaar aan het project kunnen meewerken. Om de deelnemende scholen extra te enthousiasmeren, gaan we nog een wedstrijd organiseren voor de mooiste moestuin."

Kinderen (en hun ouders) die thuis ook aan de slag willen gaan met tuinieren, vinden in onze winkel alles wat ze daarvoor nodig hebben. Van potgrond, zaadjes en meststoffen tot en met een assortiment tuingereedschap! Ons advies krijgt u er natuurlijk ook bij!

Een moestuin in 1-2-3!